KÖP


Vid beställning träffas avtal om köp först när Snakepit bekräftat beställningen genom en orderbekräftelse. Orderbekräftelsen genereras automatiskt av Snakepit Tradings databas utan manuell översyn. Vid eventuella felaktigheter i t ex angivande av pris, leveranstid etc. förbehåller vi oss rätten att korrigera detta i efterhand.

Snakepit har ägande och återtagande rätt till samtliga produkter tills dess att fullständig betalning har erlagts från kund.

 


LEVERANSER-LEVERANSTID

 Normal leveranstid är inom 5 (vardagar) efter det att vi har mottagit din beställning. I de fall en vara måste beställas från leverantör kan leveranstiden vara längre.  Meddelande om ev. avvikelser från den normala leveranstiden eller informationen på hemsidan får du i samband med orderbekräftelsen. Du har då givetvis rätt att avstå alternativt ändra din beställning.

För reservdelar så är brukligt att få sina varor inom 48 timmar, vi skickar samma dag om beställning är gjord innan kl. 10.00. Då har man oftast sitt paket dagen efter.

Dessa villkor gäller självklart arbetsdagar, beställer man efter kl. 10.00 på fredag så skickas paketen på måndag.

Frakt Posten
Beställningar levereras med postpaket. Det innebär att godset anländer till Postens serviceställe. Det är t.ex. en närliggande ICA-affär eller bensinstation på din hemort. När godset ankommit till Servicestället skickas en avi hem till dig. Därefter kan du hämta ut beställningen på det angivna servicestället.

Beställning som har en mindre vikt och volym kan skickas med leveranssätt Brev. Detta kan endast användas när betalning sker med kort eller förskottsfaktura. Beställningen kommer då att levereras direkt i din brevlåda.

Leveransförsening
Om leveransförsening uppstår meddelar vi dig detta genom e-post. Du som kund har alltid rätt att häva köpet vid leveransförseningar. Vi kommer att göra allt som står i vår makt för att fullfölja din beställning. Det kan finnas tillfällen som gör det omöjligt att fullfölja beställningen exempelvis då vår leverantör inte kan fullfölja sitt åtagande till oss. Vi förbehåller oss rätten att friskriva oss från all ersättning till kund gällande leveransförseningar.

Transportrisken
Vi står för transportrisken dvs risken för att varan skadas eller kommer bort under transporten från vårt lager till dig. Du står för risken vid eventuell retur till oss.

Skadat gods. När du tar emot ditt gods är det viktigt att du omedelbart besiktigar paketet. Skulle emballaget vara skadat så meddelar du detta direkt till ditt postcenter alternativt lastbilschafför. Spara alltid den bekräftelse du får på att ditt gods är skadat.

Ej utlösta order
Löser du inte ut ditt paket är vi tvungna att debitera dig 2x gällade fraktpris + 200 SEK i administrationskostnader.
Vid outlöst motorcykel debiteras ni 2x gällande fraktpris + 5% av motorcykelns kostnad.

 


BETALNING


Återbetalningar
Ev. återbetalningar görs i första hand till ditt bankkonto, person- konto eller bankgirokonto i andra hand via avi. Återbetalningen sker inom 10 arbetsdagar från att vi har mottagit och godkänt din retur.

Du kan välja mellan följande betalningsalternativ:
Bank/Kreditkort (VISA & MasterCard)- Fyll i ditt kortnummer och kortets giltighetstid. För att skydda oss och våra kunder mot kortbedrägerier kontrolleras alla kortbetalningar via 3DSecure. Alla transaktioner skickas via SSL ( Secure Sockets Layer) och är krypterade, dvs mycket säkra.

Postförskott - för paket upp till 99kr. i frakt
Postförskott gäller bara för PAKET UPP TILL 99kr. i Fraktkostnad
Postförskott kostar 85kr extra.
Betala när du hämtar ut ditt paket på postens utlämningsställe.

Alternativ 1
Swish till 0736725490 Därefter 
Skicka bild på betalningen Till info@snakepit.se
Lycka till.


Alternativ 2
Betala till SEB:

Om du har problem att betala till Swedbank då kan du betala till SEB: 5038-0070820 För snabbare leverans i båda alternativen skicka Print Screen (bild) på betalningen till info@snakepit.se annars dröjer det upp till tre arbetsdagar innan pengarna bokförs.

 


ÅNGERRÄTT

 Snakepit tillämpar distansavtalslagen, vilket innebär att ni har du som kund rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar efter det att du har tagit emot varan och utan speciell anledning. Du som kund står för returfrakten vid åberopande av Ångerrätt, se nedan under rubriken "Så här gör du en retur".

Ångerrätt gäller inte vid varor och produkter som inte kan återlämnas i oskadat skick. Exempelvis efter du har använt din hjälm, provat en reservdel på plats etc. Ångerrätt gäller även EJ på elprodukter så som CDI, stator och övriga elkomponenter. Fraktavgifter och postförskottsavgifter återbetalas ej vid utnyttjande av ångerrätt. Ångerrätt gäller ej företag.

Vid åberopande av Ångerrätt vill vi att följande beaktas:
- Kontakta alltid först Snakepit och returnera beställningen inom 14 dagar efter det att du har mottagit beställningen eller en väsentlig del av den.
- Varan ska vara i oförändrat skick, dvs i originalförpackning och oanvänd , ej förstörd eller skadad.
- Returnera varan i produktkartongen med det avsedda inneremballaget.
- Varan ska vara komplett.
Snakepit förbehåller sig rätten att i de fall returen ej är komplett, debitera för de saknade delarna.

Var noga med att tydligt ange ditt namn, ordernummer, adress, telefonnummer och ett komplett kontonummer när du sänder en produkt till Snakepit.

 


REKLAMATIONSRÄTT


Snakepit följer konsumentköpslagen.
Reklamationarätten täcker endast ursprungliga fel, dvs fel som fanns i varan vid leverans.

Din följesedel är för enkelhetens skull samma dokument. Detta ska sitta på utsidan av förpackningen i en plastficka, alternativt ligga i förpackningen. Förvara dokumentet väl då dokumentet krävs vid en reklamation För att åtgärda ett reklamation ber vi dig kontakta Snakepit kundtjänst via info@snakepit.se

 

 


REKLAMATION


Snakepit besiktigar varje försändelse innan den skickas till dig. Skulle varan ändå vara skadad eller felexpedierad när den anländer så åtar vi oss att kostnadsfritt åtgärda felet.

OBS! Det är viktigt att du gör en korrekt anmälan.
Synligt fel: Anmäls direkt till chauffören vid mottagandet av varan.
Dolt fel: Anmäls till Snakepit inom 3 dagar från mottagandet av varan.

En produkt som vi har konstaterat att den är felexpedierad alternativt skadad byter vi ut. Om du beställt fler varor än den du returnerat betalar vi dock inte tillbaka hela fraktkostnaden.

 

Vid reservdelspaket gäller följande: Reklamera alltid varan där du hämtat ut den, alternativt till chauffören. Kontakta sedan oss om att du gjort en reklamation hos utlämningsstället.Copyright © Snakepit International, All rights reserved 2008-2009    info@snakepit.se